Balanz

Sport & Beweging

Basis Screening

Je bent een beginnende sporter en wilt op een veilige manier opbouwen? Je bent op zoek naar de juiste sport voor jou? Je wil vermageren maar weet niet hoe?

Deze screening is voor de beginnende sporter die op een veilige manier wenst op te bouwen. Als niet-sporter is het soms moeilijk om te weten waar je moet beginnen. s lopen of fietsen een goeie sport voor mij jou? Of kan ik je ook wandelen? Zijn er andere sporten die mij jou misschien beter zouden liggen? En hoe pak ik je dat aan zodat ik je niet onmiddellijk een blessure oploopt? Wij helpen je graag verder om samen met jou te kijken hoe je lichaam functioneert, waar je lenigheid, kracht of controle tekort komt om de sport te kunnen doen die je zou willen doen. Aan de hand van een uitgebreid onderzoek krijgen we een duidelijk beeld over je functioneren en kunnen we tips geven over hoe je verder moet. Als je dat wenst, kun je je daar ook in laten begeleiden. Indien nodig werken we met andere hulpverleners samen en kunnen we je doorverwijzen om nog meer op je hulpvraag in te spelen.

Sportscreening

Je bent een recreatieve of competitieve sporter en wenst een gedetailleerde screening voor jouw sport? Of je nu tennisser bent of bokser, zeiler of klimmer, basketter of voetballer, wielrenner of zwemmer… We doen een uitgebreide testing over zaken die belangrijk zijn binnen je sport. We zoeken naar je zwakke schakels om die nadien te kunnen optrainen. Je bent namelijk zo sterk als je zwakste schakel… Stel dat je lenig genoeg bent voor jouw sport, dan is het zinloos en vaak tijdsverlies om te stretchen. Misschien hebt je dan meer baat bij core stability of krachttraining. En welke spieren moet je dan optrainen? Dat gaan we voor jou uitzoeken. Nadien kan je je verder laten begeleiden om de juiste oefeningen goed uit te voeren en tips te krijgen inzake frequentie, duur, intensiteit en zoveel meer. Maar alles begint natuurlijk met een goeie screening, zodat we weten welke oefeningen van jou een betere atleet zullen maken.

Conditietest

Je wilt weten in welke hartslagzones je best traint? Deze inspanningstest kan je op de fiets of op de loopband doen.

De conditietest geeft een duidelijk beeld weer over het niveau van je huidige conditie. De test gebeurt op een loopband of een ergometerfiets. Tijdens de test houden we rekening met je hartslag, ademhaling, persoonlijk vermoeidheidsgevoel en recuperatievermogen. Op basis van deze gegevens kunnen we je persoonlijke verzuringsdrempel interpreteren en zo je optimale trainingszones bepalen. Rekening houdend met je medisch en sportief verleden, je persoonlijke doelstellingen en mogelijkheden, stellen we voor jou een wetenschappelijk onderbouwd trainingsprogramma op voor 12 weken.

In een vervolgafspraak worden je resultaten en trainingszones grondig uitgelegd en besproken. Hierna kun je zelfstandig aan de slag om op een verantwoorde manier aan je doelstellingen te werken. Wie wenst kan na twaalf weken een nieuwe test afleggen om progressie te zien in zijn/haar persoonlijke fitheid.

Sportcoaching

Begeleiding tijdens het sporten heeft als voordeel dat je oefeningen correct uitvoert, dat je gepusht wordt om nét dat tikkeltje verder te gaan, dat je traint met een plan en dat je ondersteunt wordt. Dit kan individueel of in groep.

Indicaties:

Groepslessen

Sporten in groep is dikke fun en enorm motiverend. Bovendien zorgt een groep ervoor dat je langer volhoudt en dat je je grenzen vaak nog wat verder verlegt dan dat je alleen sport. Ondanks het feit dat het groepslessen zijn, wordt er toch voldoende aandacht gegeven aan het individueel correct uitvoeren van elke oefening en worden oefeningen aangepast aan ieders niveau.

Maak een afspraak