Balanz

Sport & Beweging

Basis Screening

Je bent een beginnende sporter en wilt op een veilige manier opbouwen? Je bent op zoek naar de juiste sport voor jou? Je wil vermageren maar weet niet hoe?

Deze screening is voor de beginnende sporter die op een veilige manier wenst op te bouwen. Als niet-sporter is het soms moeilijk om te weten waar je moet beginnen. Is lopen of fietsen een goeie sport voor mij? Of kan ik ook wandelen? Zijn er andere sporten die mij misschien beter zouden liggen? En hoe pak ik dat aan zodat ik niet onmiddellijk een blessure oploop? Wij helpen je graag verder om samen met jou te kijken hoe je lichaam functioneert, waar je lenigheid, kracht of controle tekort komt om de sport te kunnen doen die je zou willen doen. Aan de hand van een uitgebreid onderzoek krijgen we een duidelijk beeld over je functioneren en kunnen we tips geven over hoe je verder moet. Als je dat wenst, kun je je daar ook in laten begeleiden. Indien nodig werken we met andere hulpverleners samen en kunnen we je doorverwijzen om nog meer op je hulpvraag in te spelen. Zo werken we bijvoorbeeld met diëtisten samen voor mocht je willen vermageren, of kunnen we je doorverwijzen naar een podoloog mochten we zien dat je bijvoorbeeld steunzolen nodig hebt.

Expert Screening

Je bent een recreatieve of competitieve sporter en wenst een gedetailleerde screening voor jouw sport?

Expert Screening is een sportspecifieke screening voor de recreatieve en competitieve atleet. Of je nu tennisser bent of bokser, zeiler of klimmer, basketter of voetballer, wielrenner of zwemmer… We doen een uitgebreide testing over zaken die belangrijk zijn binnen je sport. We zoeken naar je zwakke schakels om die nadien te kunnen optrainen. Je bent namelijk zo sterk als je zwakste schakel… Stel dat je lenig genoeg bent voor jouw sport, dan is het zinloos en vaak tijdsverlies om te stretchen. Misschien hebt je dan meer deugd van wat core stability of krachttraining. En welke spieren moet je dan optrainen? Dat gaan we voor jou uitzoeken. Nadien kan je je verder laten begeleiden om de juiste oefeningen goed uit te voeren en tips te krijgen inzake frequentie, duur, intensiteit en zoveel meer. Maar alles begint natuurlijk met een goeie screening, zodat we weten welke oefeningen van jou een betere atleet zullen maken.

Loopscreening

Je bent loper en wilt weten hoe je je prestaties nog kunt verbeteren? Of hoe je de kans op blessures kunt beperken? Of je wenst een video-opname met analyse van je looptechniek? Wil je een oefenschema of een 12-weken-loopprogramma?

RunningSmart is een unieke online screeningstool voor hardlopers waarbij we op zoek gaan naar de zwakke schakels in het biomechanisch functioneren. Ons doel is prestatieverbetering en vermindering van de kans op blessures. Via specifieke tests wordt een evaluatie gemaakt van stabiliteit, kracht, spiercontrole, lenigheid en coördinatie. Uit die screening komt een rapport met weak links. Het aangereikte advies kan verder geoptimaliseerd worden, zodat we een oefenprogramma op maat kunnen aanbieden. Met het oefenprogramma kan je zelf aan de slag thuis, aan de hand van tekeningen en uitleg. Vaak is het echter aangeraden om de oefeningen onder begeleiding aan te leren, zodat de uitvoering gecontroleerd en bijgestuurd kan worden. Enkel zo kan een optimaal resultaat bekomen worden. Hoeveel coaching er nodig is, wordt samen met jou besproken. Indien je dat wenst, kunnen we op basis van de resultaten van de biomechanische screening ook een gepersonaliseerd loopschema opmaken.

Aanvullend kunnen we video-opnames maken en je loopstijl analyseren. We kijken naar aspecten als voetlanding, romppositie, reactiviteit, cadans, armzwaai, grondcontacttijd… Deze gegevens worden samen met jou besproken en er wordt een duidelijk advies geformuleerd.

Fietsscreening

Je bent fietser en wilt weten hoe je je prestaties nog kunt verbeteren? Of hoe je de kans op blessures kunt beperken? Je wilt een zicht krijgen op waar je te stijf bent en waar je te zwak bent? Wil je een oefenschema?

Een fietsscreening is een sportspecifieke screening waarbij we leningheid, controle en kracht testen. We doen dit alles in functie van het fietsen en houden rekening met jouw fietsdiscipline. We leggen de zwakke schakels bloot en stellen een gepersonaliseerd oefenschema op, zodat je thuis zelf aan de slag kunt. Op die manier kunnen blessures voorkomen worden en trachten we je prestaties nog te verbeteren.

Conditietest

Je wilt weten in welke hartslagzones je best traint? Deze inspanningstest kan je op de fiets of op de loopband doen.

De conditietest geeft een duidelijk beeld weer over het niveau van je huidige conditie. De test gebeurt op een loopband of een ergometerfiets. Tijdens de test houden we rekening met je hartslag, ademhaling, persoonlijk vermoeidheidsgevoel en recuperatievermogen. Op basis van deze gegevens kunnen we je persoonlijke verzuringsdrempel interpreteren en zo je optimale trainingszones bepalen. Rekening houdend met je medisch en sportief verleden, je persoonlijke doelstellingen en mogelijkheden, stellen we voor jou een wetenschappelijk onderbouwd trainingsprogramma op voor 12 weken.

In een vervolgafspraak worden je resultaten en trainingszones grondig uitgelegd en besproken. Hierna kun je zelfstandig aan de slag om op een verantwoorde manier aan je doelstellingen te werken. Wie wenst kan na twaalf weken een nieuwe test afleggen om progressie te zien in zijn/haar persoonlijke fitheid.

Personal Coaching

Persoonlijke begeleiding tijdens het sporten heeft als voordeel dat alles rond jou draait. We bouwen verder op wat je kent/kunt, we passen aan aan je mogelijkheden, …

Je wil

Groepslessen

Je sport in groepjes van 4 tot 6 sporters. Ondanks het feit dat het groepslessen zijn, wordt er toch voldoende aandacht gegeven aan het individueel correct uitvoeren van elke oefening en worden oefeningen aangepast aan ieders niveau. Sporten in groep werkt extra motiverend en vaak ga je je grenzen nog wat verder verleggen dan als je alleen sport.

Team Events

Wil je met je bedrijf toewerken naar een bepaald doel, bijvoorbeeld samen een stadsloop van 10 kilometer doen? Wens je rugscholing op maat van jouw bedrijf? Wil je actieve en gezonde medewerkers in je bedrijf?

Mail ons jullie hulpvraag en wij doen jullie een voorstel!

Afslankbattle

Je wil afslanken met als hoger doel een betere gezondheid? Je wil fitter door het leven gaan? Je wil meer energie maar je weet niet hoe? Dan is deze afslankbattle iets voor jou. In een 12-weken programma delen we kennis en inzicht rond een gezonde levensstijl.

Wat mag je verwachten:

Maak een afspraak